CAPTCHA

Masz problem? Opisz go dokładnie a my pomożemy go rozwiązać.

CAPTCHA

Postby user258 » 06 Jul 2015, 9:11

Mam problem z działanie Captcha. Bot nie przepisuje poprawnie kodu. Przez 30 minut wpisywał błędnie wpisywał i na szczęście wyłączyłem. Mam zainstalowane wymagane .net fremworki (fot. w załączniku)
Attachments
tribal.jpg
tribal.jpg (34.13 KiB) Viewed 6820 times
user258
 
Posts: 11
Joined: 12 Jun 2015, 13:25

Re: CAPTCHA

Postby user258 » 09 Jul 2015, 9:41

Może dodam więcej informacji.

Bota uruchomionego mam na serwerze VPS Windows. Dokładnie Windows Server 2008 R2 Datacenter na VMware. Wersja 64bitowa z zainstalowanym Service Pack 1, z którym łączę się za pomocą pulpitu zdalnego.

Za pomocą Sever Manager zainstalowałem .NET Framework 3.5.1 (nie da się zainstalować za pomocą instalatora ściągniętego ze strony Microsoftu) - załącznik.
Info ze strony Microsoftu:
.NET 3.5 SP1 jest oparta na .NET 3.0 z dodatkiem SP2 i .NET Framework 2.0 z dodatkiem SP2.

Zainstalowałem takze .NET Framework 4.0 i 4.5 za pomocą tradycyjnego instalatora ze strony Miscrosoftu.

Zainstalowałem wszystkie Visual C++ od 2005 do 2013 - załącznik.

DPI ustawione na 100% (96 DPI) - załcznik.
Mam uprawnienia Administratora.
Zainstalowany Internet Explorer 11.

Czyli wszystkie wymagania spełnione. Mimo to gdy pojawi się Captcha nie przepisuje kodu. Strona tylko się odświeża nie wpisuje tekstu w pole. W logach tylko:
2015.07.07 23:04:09.661 → → → Captcha.
2015.07.07 23:04:11.158 → → → Captcha.
2015.07.07 23:04:12.952 → → → Captcha.
2015.07.07 23:04:14.434 → → → Captcha.

Powtarza się cały czas, dopóki nie zatrzymam bota.

W logach jest także taki wpis:
CAPTCHA engine initialized successfully. 326406.

Co może być nie tak?

Czyściłem już CCleanerem jak pisało na forum. Nic to nie dało.
Attachments
zal3.gif
DPI
zal3.gif (41.44 KiB) Viewed 6809 times
Zal2.gif
Visual C++
Zal2.gif (45.1 KiB) Viewed 6809 times
zal1.jpg
.NET Framework 3.5.1
zal1.jpg (59.4 KiB) Viewed 6809 times
user258
 
Posts: 11
Joined: 12 Jun 2015, 13:25

Re: CAPTCHA

Postby aga149 » 30 Jul 2016, 15:52

pomocy ?

bot nie pisze kodów

w logach wyskakuje cos takiego

2016.07.30 17:24:15.039 → → → Found button with server: pl102
aga149
 
Posts: 2
Joined: 30 Jul 2016, 15:43


Return to Problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron