Bug in: Unit Speed (Urgent!)

Tell what do you want to add or change in bot functionality

Bug in: Unit Speed (Urgent!)

Postby ramonbakker1992 » 24 Jan 2015, 16:27

The Unit Speeds are automaticly rounded by 100 MS

Its possible to change, but after restarting the bot, the walk speed is again rounded by 100.

Sometimes this will cause a difference of 1 second unit walk time to a vilage. That 1 second can be fatal for your villages as happened to me ;-)

I.E. The walk time on the Dutch World 41 of a Spearfigther and Swordfighter is 00:18:01:081, and the bot makes it 00:18:01:100

It would be great if you can fix this :)

And please add this to urgent! Users who don'nt know this (like me, untill i recalculated the whole thing and lost a village) are probably getting frustrated ;)
Last edited by ramonbakker1992 on 27 Jan 2015, 1:28, edited 3 times in total.
ramonbakker1992
 
Posts: 17
Joined: 24 Jan 2015, 16:21

Re: Bug in: Unit Speed

Postby h3h3y9 » 24 Jan 2015, 18:42

This kind of problem is known, see here: viewtopic.php?f=12&t=2595

It will be fixed.
h3h3y9
 
Posts: 34
Joined: 02 Sep 2014, 16:43

Re: Bug in: Unit Speed

Postby ramonbakker1992 » 25 Jan 2015, 3:25

ametam1n wrote:This kind of problem is known, see here: viewtopic.php?f=12&t=2595

It will be fixed.


Not the same problem you mentioned above

I dont mean the return time of an attack, but the unit speed in general.

The unit speed is rounded on 100, 200, 300 etc milliseconds, as it should be precise to the last thousand of a milisecond.

The walk time can be a whole second to much or to less (because total travel time is always rounded on whole seconds)

More examples:
If the Unit speed is something like 00:18:03:664, the bot makes it 00:18:03:700 and 00:35:05:004 becomes 00:35:05:000. So finaly when rounding to whole seconds there is a change of a difference because tribalwars itself does'nt round the walk time per field on 100, 200, 300 etc milisecond. So in the end when the total walk time to a other village is rounded to whole seconds, the bot will calculate 1 second more or less then tribalwars itself. not always, but sometimes, depending on rounding up or down.
ramonbakker1992
 
Posts: 17
Joined: 24 Jan 2015, 16:21

Re: Bug in: Unit Speed

Postby Sitaga » 26 Jan 2015, 17:36

How do you find the millisecond speed of the units. It just says a whole minute on mine...

But I have seen commands off a full second and just didn't know why.
Sitaga
 
Posts: 40
Joined: 15 Mar 2014, 6:37

Re: Bug in: Unit Speed

Postby ramonbakker1992 » 26 Jan 2015, 23:05

The unit speed that the bot uses (so the wrong speeds, not as it should be) can be find right on the bot screen > Hover over: Settings > Select Tab: General > Click button: Set units speed

Here you see, all walk times are rounded by 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 or 000 milliseconds. But they must be exact as calculated on the method below.

You can find the unit speed here:
http://nl41.tribalwars.nl/interface.php ... _unit_info (Edit server and country to yours)

Unit speed / 60 / 24 = Time per Field

Offcourse above result you need to change to a readable time

I.E.

Unit speed spearfighter: 18,01801802
18,01801802 / 60 / 24 = 0,012512513
0,012512513 = 00:18:01:081

In Microsoft Excel is the easiest way to do this:
Change the field category setting to : [uu]:mm:ss,000

So, if you change and save, it works for the session. But as soon as you restart the program, the speeds will be back to the wrong rounded speeds.
Last edited by ramonbakker1992 on 02 Feb 2015, 20:41, edited 1 time in total.
ramonbakker1992
 
Posts: 17
Joined: 24 Jan 2015, 16:21

Re: Bug in: Unit Speed (Urgent!)

Postby Sitaga » 31 Jan 2015, 21:29

All of the ones I checked are rounded to 000 ms. Is this typical?


Spear 18.0000000005040 0:18:00.000
Sword 21.9999999992960 0:22:00.000
Axe 18.0000000005040 0:18:00.000
Archer 18.0000000005040 0:18:00.000
Spy 8.9999999992800 0:09:00.000
LC 9.9999999980000 0:10:00.000
MA 9.9999999980000 0:10:00.000
HC 11.0000000011000 0:11:00.000
Ram 29.9999999976000 0:30:00.000
Cat 9.9999999980000 0:10:00.000

The 3rd column is =B2/60/24
The value from the xml is in column B of my spreadsheet. The format for column C is [h]:mm:ss.000 (which I found to be accurate for US, but not sure)
Sitaga
 
Posts: 40
Joined: 15 Mar 2014, 6:37

Re: Bug in: Unit Speed (Urgent!)

Postby ramonbakker1992 » 31 Jan 2015, 22:16

Sitaga wrote:All of the ones I checked are rounded to 000 ms. Is this typical?


Spear 18.0000000005040 0:18:00.000
Sword 21.9999999992960 0:22:00.000
Axe 18.0000000005040 0:18:00.000
Archer 18.0000000005040 0:18:00.000
Spy 8.9999999992800 0:09:00.000
LC 9.9999999980000 0:10:00.000
MA 9.9999999980000 0:10:00.000
HC 11.0000000011000 0:11:00.000
Ram 29.9999999976000 0:30:00.000
Cat 9.9999999980000 0:10:00.000

The 3rd column is =B2/60/24
The value from the xml is in column B of my spreadsheet. The format for column C is [h]:mm:ss.000 (which I found to be accurate for US, but not sure)


This depends on the world you are playing on. I play on the dutch world 41 (nl41). On every world, unit speeds are different.
ramonbakker1992
 
Posts: 17
Joined: 24 Jan 2015, 16:21

Re: Bug in: Unit Speed (Urgent!)

Postby Sitaga » 01 Feb 2015, 18:03

right - I was just thinking I did something wrong. Why are they evenly rounded, yet sometimes my attacks are exactly 1 second off? Did I do the math wrong on these?
Sitaga
 
Posts: 40
Joined: 15 Mar 2014, 6:37

Re: Bug in: Unit Speed (Urgent!)

Postby ramonbakker1992 » 02 Feb 2015, 1:41

Sitaga wrote:right - I was just thinking I did something wrong. Why are they evenly rounded, yet sometimes my attacks are exactly 1 second off? Did I do the math wrong on these?


The math os right. In your case, i don't know what the difference causes.

How are the units speeds set in the bot? And what world are you playing on?
ramonbakker1992
 
Posts: 17
Joined: 24 Jan 2015, 16:21

Re: Bug in: Unit Speed (Urgent!)

Postby Sitaga » 02 Feb 2015, 15:35

.us W16


Speed is set to:

Sp 18m
Sw 22m
Axe 18m
Archer 18m
scout 9m
lc 10m
MA 10m
HC 11m
Pal 10m
Noble 35m

Seconds and milliseconds are set to 0 on all.
Sitaga
 
Posts: 40
Joined: 15 Mar 2014, 6:37

Next

Return to Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron