by hex4bot » 27 Feb 2012, 22:55
odnośnie zapisu kiedy atak wyszedł to jesteśmy wstanie taką informację pobrać i zachować - pobierana byłaby podczas wykonywania np zadań w mieście(wtedy najwyżej jak mamy ustawione co 30min wykonuj zadania w mieście - to 30min może być nieścisłości w czasie - ale myślę że spokojnie by to wystarczyło aby określić co idzie w ataku)
jeśli chodzi o wchodzenie wojska na określoną godzinę, to mogę zrobić coś takiego, że wpisujemy sobie w bocie informacje ile idzie dana jednostka(bo na różnych światach są różne szybkości): np lk - 10min, pik - 18min
następnie dodajemy ataki i ustawiamy Aktywne na Nie. Następnie wybieramy 1 albo 5 czy ile tam chcemy ataków(zaznaczamy je poprostu) i klikniemy coś takiego jak 'ustaw czasy wyjścia, aby ataki doszły na 23:59:59 2012.02.27 do celu lub kilku celów'
po kliknięciu bot obliczy i ustawi za nas czasy wyjścia tych ataków(w przypadku kiedy któryś atak już powinien np wyjść 2h temu, żeby wszystkie ataki doszły o wyznaczonej porze - to bot poinformuje nas o tym i powie aby zwiększyć czas dojścia, czyli w tym przypadku musielibyśmy ustawić 01:59:59 2012.02.28). Wtedy jak ustawianie czasu się powiedzie, wystarczy kliknąć Aktywne na Tak. I ataki te mają obliczone, zsynchronizowane czasy wyjścia i trafią idealnie do celów.
czy takie coś by odpowiadało? prawdę mówiąc nawet szybko mógłbym to napisać - tylko mało ostatnio czasu mam - obecnie napisałem i testuje grupy miast - jak będzie ok to wypuszczę nową wersję
contact email: